Cupe, Campionate si Ligi Online  EN 
Forgot password?    Register now!
Conversations
Propose a topic
Tell a friend
ivascuA (06/15/2011)  9,313 vizualizari  321 answers

Despre tatuaje

Un tatuaj este un semn permanent sau un desen facut pe piele, dar asta este doar o definitie, un tatuaj pentru multi are o semnificatie mult mai abstracta sau personala. Tatuajele simbolizeaza personalitatea, experienta, statutul, religia sau pur si simplu este o opera de arta. Ele pot fi facute in multe forme, marimi, culori, desene si stiluri. Istoria din spatele tatuajelor este la fel de fascinanta ca si arta in sine.
Unii spun ca arta tatuajului dateaza inca din anul 2000 I.C. si a fost transformata dintr-un ritual in multe culturi vechi, intr-un mod popular prin care un individ se poate manifesta in lumea de astazi.
Tatuajele, impreuna cu sculpturile si desenele sunt unele dintre cele mai vechi forme de arta de pe Pamant si exista de cel putin cinci mii de ani. Oamenii din mai multe culturi si-au facut tatuaje pentru numeroase motive. In Noua Zeelanda de exemplu, un tatuaj poate contine intraga istorie a familiei si chiar o identitate a unei persoane. In secolul 18 marinarii isi faceau tatuaje nu numai pentru estetica, dar si pentru a le asigura protectie magica impotriva pericolelor si misteriilor marii. In triburi tatuajele in jurul degetelor si a incheieturilor erau facute pentru a alunga spiritele rele si bolile. In Grecia tatuajele erau folosite pentru comunicare in randul spionilor, ca un mijloc de identificare si de cunoastere a rangului, iar Romanii foloseau tatuajele pentru a isi marca criminalii si sclavii. In istoria culturala a Asiei se credea ca cine poarta tatuata o imagine poate invoca spiritul acesteia, de exemplu ferocitatea unui tigru apartine si persoanei care poarta imaginea lui. Polinezii au dezvoltat tatuajele pentru a marca rangul in societate, familia si comunitatile tribale. Ei au adus arta tatuajului in Noua Zeelanda si au dezvoltat un stil de tatuaj facial denumit “Moko” care este folosit pana in prezent cand tatuajele au reaparul in prim-plan si sunt acceptate in societate mai mult ca oricand.

Despre tatuaje
Aveti tatuaje ?
 
 
 
Login to vote
View results
Answer
Answers  Bottom ▼
My answer
Click here to authenticate